Skip to main content

HARTIGE QUICHE

By 29/02/2016oktober 16th, 2018Uncategorized

quiche

Snakt u ook wel eens naar een echte hartige hap? Een lekkere quiche of een hartige taart? Met veel kaas (en daardoor ook veel vet en calorieën)? Met deze hartige quiche kunt u zonder schuldgevoel genieten, zelfs al zou u deze helemaal in uw eentje opeten! En qua smaak doet hij absoluut niet onder. Oordeel zelf!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram broccoli
  • 50 gram verse of 100 gram bevroren spinazie
  • 4 eiwitten
  • 2 eieren
  • 400 gram hüttenkäse
  • 100 gram ham of kip blokjes
  • 125 gram mozzarella
  • 2 tomaten
  • een springvorm
  • peper en zout
  • kruiden, bijvoorbeeld oregano

Hoe maak je de quiche?

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de springvorm lichtjes in met wat (olijf)olie. Maak de broccoli schoon en kook deze gaar. Doe de eiwitten, eieren en de hüttenkäse in een blender en meng dit goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout, meng ook dit weer met de blender door elkaar. Roer daarna met een lepel de spinazie en de ham of kipblokjes door het mengsel heen. Snijd de broccoli in iets kleinere stukken en verdeel deze daarna over de springvorm. Giet daarna het mengsel uit de blender hier overheen. Snijd de tomaten en de mozzerella in plakjes en verdeel deze over de taart. Top de taart als laatste af met wat (verse) kruiden die je lekker vindt, bijvoorbeeld oregano of basilicum. Bak de taart ongeveer 60 minuten af. Warm is de taart het lekkerst, maar je kunt hem ook koud eten.

Een halve (!) hartige quiche bevat slechts 578 calorieën, waarvan 26 gram vet, 14 gram koolhydraten en maar liefst 72 gram eiwitten.

Eet smakelijk!