Skip to main content

BANANEN MUG CAKE

By 06/01/2021maart 11th, 2022Uncategorized

Mug CakeBent u toe aan een vervanging voor uw ontbijt? Dan is dit een snelle, verantwoorde en voedzame variant.

Wat heb je nodig?

  • Een halve banaan
  • 2 eetlepels havermout
  • 20 gram whey eiwitpoeder vanille of banaan*
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk

* Wanneer je niet over eiwitpoeder beschikt kun je deze ook weglaten, door in plaats van een halve banaan, één hele te nemen.

Prak met een vork de banaan in een magnetron bestendig bakje. Voeg daarna de havermout, het eiwitpoeder en het ei toe. Prak de substantie tot één geheel. Voeg daarna de melk toe en roer totdat deze gelijkmatig is verdeeld. Plaats het bakje voor circa 1.5 á 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Wanneer de mug cake nog nat is kun je deze er wat langer in laten. Let echter op dat je de mug cake niet te lang erin laat want dan wordt hij droog!

Ook door het eiwitpoeder kan de mug cake droog worden. Dit kan verschillen per eiwitpoeder. Wanneer jouw mug cake wat droog is, voeg dan de volgende keer een eetlepel melk extra toe.

Wanneer de mug cake klaar is kun je deze garneren zoals je dat zelf wilt, zoals bijvoorbeeld met (rood)fruit, jam, kwark of yoghurt. Ook kun je bijvoorbeeld nog een snuf kaneel toevoegen.

Voedingswaarden:

  • 260 calorieën
  • 8.6 gram vet
  • 20 gram koolhydraten
  • 26 gram eiwit

Smakelijk eten!